- 2 woreczki ryżu
- 1 pierś kurczaka
- 1 fix do potraw chińskich Knorra
- 2 ogórki kiszone
- 2 pomidory
- mała puszka kukurydzy konserwowej
- mała puszka groszku konserwowego
- papryka czerwona
- olej
- cebula
Sposób przygotowania:
- ugotować ryż "na miękko"
- pierś kurczaka umyc i pokroić w cienkie paski
- cebulę obrać i pokroić w kostkę
- cebylę podsmazyc na patelni do zeszklenia
- dodać pierś kurczaka i razem dusić pod przykryciem około 7 minut
- dodać pokrojoną w kostke paprykę i ogórka,
- dodać kukurydzę i groszek
- rozrobić fix zgodnie z instrukcją i dodać
- mieszając podgrzewać wszystko do zgęstnienia
- ugotowany ryż wysypać na tależe i polać przygotowanym sosem
Jeść pałeczkami, popijać kwaśnym mlekiem :-) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz